13 Eylül 2014 Cumartesi

Rüzgar Yükseliyor – Kaze tachinu 2013 Türkçe Animasyon izle

Yönetmenliğini Hayao Miyazaki n yaptığı Rüzgar Yükseliyor – Kaze tachinu 2013 yılında çekildi ve 14 Mart 2014 tarihinde gösterime girdi. Japonya da çekilen film IMDB de izleyicilerden 7,9/10  puan aldı. Başrollerinde Joseph Gordon-Levitt , John Krasinski , Emily Blunt , Martin Short , Stanley Tucci gibi isimlerin olduğu filmin senaryosunu Hayao Miyazaki , Tatsuo Hori yazdı. Filmin konusu ise “Hayaller, içlerinde bir doz çılgınlık barındırır ve bu tür bir zehir gizlenmemelidir. Fazla güzel bir şeye özlem duymak seni bitirebilir. Güzele yönelmenin de bir maliyeti olabilir.”


Büyük ustanın son çalışmasında olması gereken her şey var. Onun uçaklarla ilgili saplantısı, iki dünya savaşı arasında ülkesinin maruz kaldığı ve sebep olduğu trajediler, bütün engellere direnen sonsuz aşk teması ve şaşırtmaktan asla vazgeçmeyen Miyazaki’ye has bir animasyon üslubu… Rüzgar Yükseliyor, Japonya’nın en çok övülen ve aynı zamanda en çok yerilen uçak mühendisi Jiro Horikoshi’nin kurmaca bir biyografisi.


Jiro Horikoshi, Pearl Harbor’ı bombalamak için üretilen ve sonrasında kamikaze pilotlarının kullandığı tasarımların yaratıcısı. Ama bizim izlediğimiz daha ziyade, hayalgücü geniş, akıllı bir çocuğun düşlerini gerçekleştirme öyküsü. Yani aslında bütün güzel hayallerin ardındaki o gözleri yaşartan romantizm. Apolitik duruşuna rağmen, belki de tam bu yüzden, film birçok siyasi tartışmayı beraberinde getirdi. Miyazaki, kahramanı Jiro’yu alıntılayarak, “tek istediğim, güzel bir şey üretmekti,” diyor. Bunu başardığına şüphe yok.



Rüzgar Yükseliyor – Kaze tachinu 2013 Türkçe Animasyon izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder