6 Kasım 2014 Perşembe

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (2013) Yerli Film İzle

Yönetmenliğini Alphan Eşeli n yaptığı Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 2013 yılında çekildi ve 08 Mart 2013 tarihinde gösterime girdi. Türkiye de çekilen film IMDB de izleyicilerden 7.4/10  puan aldı. Başrollerinde Ugur Polat , Nergis Öztürk , Serdar Orçin , Muharrem Bayrak , Sevket Suha Tezel gibi isimlerin olduğu filmin senaryosunu Alphan Eşeli , Serdar Tantekin yazdı. Filmin konusu ise 1.Dünya savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ile sonuçlanan; 109.274 askerin şehit düştüğü “Sarıkamış Harekatı’nın” hemen ardından , Doğu Anadolu bölgesi artık belirsizliğin ve karmaşanın sürdüğü bir yere dönüşmüştü.


Eve Dönüş filmi bu koşullar altında, birbirlerinden çok farklı, toplumunun değişik sınıflardan ve kültürden gelen 8 insanın, vahşi doğa ile çevrili, ıssızlığın ortasında, korkunç kış koşullarının sürdüğü, terk edilmiş bir Ermeni köyünde, hayatta kalma mücadelesini ve “Eve Dönüş” hikayesini anlatmaktadır.


Film; kötü hava koşulları, vahşi doğa, savaşın etkileri, birbirleriyle yaşadıkları çatışmalar ve her şeyden önemlisi açlık ile mücadele etmek zorunda kalan bu 8 kişinin ürkütücü, gerilim dolu hayatta kalma hikayesi üzerine kurulmuş olup; aynı zamanda savaşın sıradan insanın üzerinde bıraktığı etkiyi ve hayatta kalma içgüdüsü ile insanı insan yapan değerlerin çatışmasını, dramatik öğelerle yüklü farklı bir gerilim filmi biçiminde vermeyi amaçlamaktadır.



Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (2013) Yerli Film İzle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder