15 Mayıs 2014 Perşembe

Venus Noire Türkçe Altyazılı İzle

Yönetmenliğini Abdellatif Kechiche n yaptığı Siyah Venüs – Venus Noire 2010 yılında çekildi ve 01 Eylül 2010 tarihinde gösterime girdi. Fransa , Belçika da çekilen film için IMDB den izleyicilerden 6.8/10 puan aldı. Başrollerinde Yahima Torres,

Andre Jacobs, Olivier Gourmet gibi isimlerin olduğu filmin senaryosunu Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix yazdı. Filmin konusu ise Irkçılık ve faşizmi sürükleyici bir dille mercek altına alan Siyah Venüs, Güney Afrikalı bir köle olan Saartjie Baartman’ın gerçek hikâyesinden esinleniyor. Baartman, tuhaf fiziksel görünüşünden dolayı 19. yüzyılda Avrupa’ya getirilir; sirk ucubesi ve Paris’te bir yabani olarak sergilenip ün kazanır, karnavallarda tacize uğrar ve hayret içindeki bilim insanları tarafından incelenir. Hayatı inanılmaz bir zulüm içinde geçiyor olsa da, “Hottentot Venüsü” olarak bir ikon haline gelir, direnip dimdik ayakta kalır.

Abdellatif Kéchiche’in Balıklı Bulgur’un ardından çektiği yeni filmi Siyah Venüs, işlediği sert konuları ve yumuşatılmamış, huzursuz edici görüntüleriyle tartışmalar yarattı.



Venus Noire Türkçe Altyazılı İzle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder